San Diego so far


Dagens dinner



Location: San Fran


Omväxling

 


Nöjd över min nya lista. Behövde lite sån musik, skönt att byta från One Direction och sönderspelade nrj-låtar.

Att ett träd symboliserar julen

Åkte hem till Maja igår för lunch-ätande, snack och film till vårt GA. Väldigt mysigt och kändes bra att träffas en sista gång 2014, det är lite smått galet. Sen tog vi samma buss som jag fortsatte på hem. Strax efter jag kom hem åkte jag och empa (emma och pappa xp) till biopalatset för att se Hobbit. Re-watchade ettan och tvåan i helgen så jag var med på noterna. Alltså, jag är inte mycket för krigs-filmer men jag äälskar Hobbit filmerna. Den sista var såså sorglig..Men bra! Mycket tårar i ögonen samlades, men är inte någon som vanligtvis gråter på bio så jag höll inne dem. Måste säga att Bilbo är ju den sööötaste karaktären någonsin, så mysig. Vill ha en hobbit i mitt liv haha... Den får 5/5.
 
 
När jag åkte till Maja var det jättefint väder med sol och allt såg så grönt ut, såg ut som vår. Sen slog det mig att det är julafton på onsdag...? Ute finns det noll tecken på jul except i stan då och alla pyntade hus, men ärligt skulle det behövas lite snö. Inne hos Maja var det dock juligt, hennes gran fick vara modell. Vi ska ej ha gran iår pga flyr landet, lite sad...:/

Sådana skor och sådana jackor vill jag ha

 
Untitled #203
 
Untitled #203 by juliajill featuring a white coat
 
Untitled #204
 
Untitled #204 by juliajill featuring short leather boots
 
grönt är skönt
 
grönt är skönt by juliajill featuring how to wear a mini skirt

Fem av sex

Då var fem av sex terminer gågna. Shit. Har redan gått två och ett halvt år på Rude, och har ett halvt kvar. Att tiden går så fort får en verkligen att fundera över typ allt. Men iallafall, det var alltså julavslutning igår i Hagakyrkan som var lite mysig, alltid mysigt att vara i kyrkan på julavslutningar. Den följdes sedan med en standard quiz i klassrummet och sedan gick ett gäng till eh för en standard avslutningsfika. Mycket standarder som jag kommer sakna. Sen runt fyra begav jag mig mot Mallan för julbak och glöggfest med många härliga peeps. Dock blev det inte mycket till glöggfest för nästan alla var bake pga en julfest i torsdags som jag är lite ledsen över att jag missade, och vinglögg var nog något utav det äckligaste jag druckit. Kommer hålla mig till saftglögg from now on. Men det var jättetrevligt och vi alla knödde ner oss runt Mallans bord med för lite stolar, men det gick.
 

Lite upd

Skolan hade julfest igår på svenska mässan. Höjdpunkten är fikan då man får lussebullar. Men det var kul att kolla på alla ettor och vissa treor dansa folkdans. Om det var bra eller dåligt behöver vi inte gå in på, men ni kan ana. Det var mindre kul att delta i kör, men what ever. Idag hände inte mycket. En dag med halvseriösa lektioner och en håltimme som förgylldes med en latte på ny-renoverade eh con Malle y Maja. Vet inte om jag gillade det eller ej. Jag diggade inredningen för den var fräsch, men samtidigt var det andra lite mer rude-eh, liksom hängt där i 2,5 år... Blev förvånad över hur bra det gick på min religionsinlämning också, det var roligt. Sen gick jag hem från skolan vilket tog 1h och 10min. Men det var för det mesta skönt mtp frisk luft och Alex och Sigge i öronen, men primes är inte bästa prommenadskorna.
 
Nu borde jag skrivit på en inlämning men den är framskjuten och jag har tagit lov så ska kolla på vs-fashion show och bläddra i nya StyleBy. Juste, inväntar ph-final också. Förstår ni att det har sändts hela höstterminen? Crayy.

Mi pants is amazin

Mysig söndag blev det idag. Mallan kom hit vid 19 så kollade vi på film och drack kaffe, mysigtmysigt. Nu ska jag somna till en film hade jag tänkt, lutar åt hungerspelen numero 2.
 
 

Be-be-beyoncÉ


Tredje advent

 
 
 
Hade en bra fredag ute på olika barer tillsammans med Malle, Maja och Jennifer. Under kvällen mötte vi upp Alex och Jacob och sen fler folk under kvällen osv. Jättetrevlig kväll! Igår hade jag, Malle och Palmen julbak hos Palmen. Var perfekt syssla dagen till ära och sen blev det soff-häng resten av kvällen hos Palmen och då kom Maja också. Planerna idag är plugga och en trip till gymmet med Mallan. Ska bli skönt pga en vecka av sjukligheter och frånvarande från gymmet. Ska bli najs att svettas och träna ut lite energi och helgens dåliga intag. Men det är december och det måste vara okej att unna sig en lussebulle eller två. Kanske 10, men det är okej.
 
 
 
 

Det finns bättre val

Efter en dag med oproduktiv förmiddag utan lektioner, bank-fix, ceasarsallad i bamba och en föreläsning om hållbar textilindustri är jag äntligen hemma och tänkte säga hej. Somnade på bussen hem och vaknade precis så jag hann hoppa av, standard. Vet inte vad det blir av denna kväll, plugg eller serier/film. Vill plugga så att jag blir av med meeen samtidigt så njaaa, aa ni vet den vanliga känslan.
 

Lägger vi ner för mycket tid och ork på bokstaven som ska stå på pappret?

Behöver inte säga mer om denna dag än att jag ångrade att jag gick till skolan så fort jag klev ut genom dörren imorse. Mötte bara dåligt väder och dåliga besked. Hade dock en väldigt mysig psykologi-lektion as u can see.
 

#mh14

Idag klockan 19 var det en liten mysig konsert på skolan arrangerad av elva elever i syfte att samla in pengar till Musikhjälpen 2014. Jättefint verkligen! De hade satt upp det så mysigt i aulan och de som sjöng var så otroligt duktiga, fick en att rysa x-antal gånger. Tycker att temat på årets Musikhjälp är väldigt viktigt, nämligen att stoppa spridningen av HIV och aids. Det är för många som smittas och dör av det varje dag, speciellt i områden där bromsmedicin inte är tillgängligt. Tycker att alla ska önska en låt eller två och donera lite pengar, det har vi allt råd med. Inträde, fika och donationerna från ikväll går dit vilket är hur fint som helst. Min mamma är en trogen P3-lyssnare så har följt Mh i nästan alla år det sänts så tycker det är en viktig grej.
 
Jag såg även en dokumentär i helgen som hette Blood Brothers som handlade en kille som arbetade på ett barnhem för HIV smittade barn i Indien. Den var verkligen så fin och på ett sätt blev jag glad men samtidigt så himla tung. Skulle själv vilja åka till ett sådant ställe och ta hand om barn men när det kommer till kritan tror jag inte att jag hade klarat av det. Jag tror det är lätt att "förstå" deras situation genom en tv-skärm men att uppleva det måste vara en helt annan sak. Blir rädd att världen ser ut så och man blir ju ännu mer rörd när det handlar om barn. Jag tycker verkligen ni ska se den för den var väldigt bra. Att se hur uppskattad denna kille blev av barnen, att en helt normal, frisk person tyckte om att vara i deras närvaro.. Aa nej det var så fint och sorgligt.
 
Nedan bild från filmen.
 

Blev lite smått förälskad

Igår kväll var jag och familjen på julbord på Sjömagasinet nere vid klippan/röda sten. Åt alltid där med släkten förr men nu var det sex år sedan vi var där. Det är verkligen så gott, så dit tipsar jag er att käka julbord. Men godaste igår (bortsätt från köttbullarna, prinskorvarna och vörtbrödet) var pepparkaks-tiramisun...! Alltså jeeeeezus christ, den var too god to handle. Det är liksom buffe så man kunde ju ta hur mycket man ville;-) Fast blev för mätt även fast jag var sugen på mer.. Sad när magen sviker. Men det var perfekt avslut på helgen.
 
Idag har varit mindre bra dock. Vaknade upp med halsont, kände dock av det redan igår men höll tummarna. Åkte till skolan men bestämde mig så fort jag kom dit att åka hem vid lunch. Så kom hem, knarkade lite huskurer bla varmt vatten med ingefära och honung. Kollade på 101 damatiner och sov en stund. Varit väldigt oproduktiv så känns inte alls bra. Men såna dagar måste finnas också. Finns dock för många av dem i mitt liv haha.
En juice/smoothie förrut som ej smakade gott:-)

Mycke fin dag

Började dagen med att piggna till på gymmet och sedan en sen och lång frulle. Sen åkte jag in till stan och mötte Malle och Maja. Vi åt sallad på the one and only place to eat sallad aka Deli and coffee, hälsade på Mallz i hennes uf-stånd och köpte även deras produkt! Sen så kollade vi lite i affärer och satte oss på EspressoH i en timme ca. Det var verkligen en super mysig dag och vädret var helt underbart, gör en verkligen så mycket gladare.
 
 
 

Det var det bästa, det bästa vi har sett

Denna jobbiga vecka avslutades på bästa möjliga sätt: tvåornas revy. På rudebecks så håller tvårona i en revy varje år, en av många traditioner, lol cheesy. Men iallafall, man gör sketcher på det gångna året och interna skämt och parodier på elever/lärare typ. En tradition som även hör till är att treorna ska kröka innan och hetsa sönder vilket vi då gjorde, haha.. Så klockan halv 11 var vi hemma hos Alex och drack.. Kändes fel men kul. Sen gick vi snabbt till Muchacho och sedan mot skolan. Revyn var faktiskt väldigt bra måste jag erkänna. Men det var sjukt kul och vi var fett bra på att hetsa. Så det var en rolig dag. Efter det så avslutade jag, Maja, Alex, Malle, Linnea och Palmen dagen med en fika på Barbaras pga Espresso House är stängt... Sen gick jag och köpte mest värda köpet vintern 2014 vilka jag ska bo i resten av kvällen.
Hos Alex to the left och en nice spegelbild to the right;-)